غذا خوردن ۲ برابر  زنان باردار ممنوع

یک پژوهش‌ تازه نشان می‌دهد که بیشتر زنان باردار از عدم اطلاعات کافی در زمینه میزان غذای مصرفی در طول دوره بارداری رنج می‌برند.

به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی، افسانه خوردن “به جای دو نفر” در زمان بارداری٬ کارها را خراب کرده است.

اما متاسفانه بسیاری این موضوع را باور داشته و به این توصیه عمل می‌کنند در حالی که این حرف کامل اشتباه است.

پژوهش یک موسسه (National Charity Partnership) نشان می‌دهد که فقط یک سوم زنان باردار به خوبی می‌دانند که در این دوران چه میزان غذایی را باید مصرف کنند.

موسسه سلامت ‘نایس’ (نهاد ناظر بر کیفیت سلامت در بریتانیا) توصیه می‌کند که در شش ماه اول بارداری زنان به هیچ میزان کالری اضافه نسبت به قبل احتیاج ندارند.

اما در سه ماه آخر٬ باید روزانه ۲۰۰ کالری بیشتر غذا بخورند. یعنی چیزی معادل دو نان تست سبوس‌دار که روی آن روغن زیتون زده باشید.

اما تحقیقات تازه نشان می‌دهد که اطلاعات درست در این زمینه به زنان باردار نرسیده و آنها برنامه غذایی درستی در این دوران ندارند.

۲۱۰۰ زن در این تحقیق شرکت کردند که از هر سه نفر آنان٬ دست‌کم یک نفر بر این باور بود که باید از اول حاملگی روزی ۳۰۰ کالری اضافه مصرف کند.

موسسه‌های سلامت مادران به دنبال آن هستند که افسانه خوردن برای دو نفر را باطل اعلام کنند.

بیش از یک چهارم زنان باردار قبول داشتند که از این توصیه استفاده کرده‌اند تا خوردن غذاهای ناسالم را هنگام بارداری توجیه کنند.

الکس دیویس٬ مدیر موسسه مشارکتی خیریه در بریتانیا٬ اعتقاد دارد که این افسانه باعث شده اطلاعات درست به زنان باردار نرسد.

او می‌گوید تغذیه سالم و خوردن به اندازه کافی قبل و بعد از حاملگی بسیار مهم است، چون باعث کاهش مشکلات و پیچیدگی‌های بارداری می‌شود مثلا احتمال ابتلا به دیابت نوع دو هنگام حاملگی را کاهش داده و در بلندمدت نیز از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

– یک زن به طور متوسط روزانه ۲۰۰۰ کالری نیاز داشته و در شش ماه نخست به کالری اضافه بر قبل نیازی ندارد. اما در سه ماه آخر بارداری٬ باید روزانه ۲۰۰ کالری بیشتر مصرف کند.

– یک رژیم غذایی متعادل متشکل از پنج گروه اصلی غذایی یعنی سبزیجات٬ کربوهیدرات‌ مثل پاستا و سیب‌زمینی٬ پروتئین مثل ماهی و تخم‌مرغ و گوشت و لبنیات مثل شیر و ماست است.

– صبحانه کامل و مقوی برای جلوگیری از خوردن تنقلات شیرین و چرب غیرمفید

– دست‌کم پنج واحد غذایی میوه و سبزیجات

– خوردن فیبر از طریق دانه کامل غلات فرآوری نشده و آجیل

– بیش از یک سوم غذا باید به کربوهیدرات شامل برنج پاستا سیب‌زمینی و نان اختصاص یابد

– مصرف روزانه پروتئین شامل گوشت ماهی و تخم مرغ

– مصرف دست‌کم دو بار ماهی در هفته که یک بار آن ماهی روغنی مانند سالمون باشد

– در بخش لبنیات از محصولات کم چرب استفاده شود

– بیسکوییت و نوشیدنی‌های حاوی شکر باید بسیار محدود باشد

– از میان‌وعده‌های سالم مثل سالاد سبزیجات و سوپ و … استفاده شود.

– زیاد خوردن در حاملگی می‌تواند برای مادر و کودک هر دو مضر باشد.

به گفته پروفسور ژانیکا رایمر٬ در زنان بارداری که اضافه وزن دارند٬ خطر ابتلا به دیابت دوره بارداری٬ سقط جنین٬ بالارفتن فشار خون و پری‌اکلامپسیا افزایش می‌یابد.

پری‌اکلامپسیا ازعوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در ۳ تا ۵ درصد از حاملگی‌ها در کشورهای غربی رخ می‌دهد.این بیماری یکی از علت‌های مهم مرگ و میر مادران باردار می‌باشد که باعث عوارض جنینی و مادری می‌شود. این عارضه بعد از هفته بیستم بارداری رخ می‌دهد.

همچنین احتمال زایمان زودرس٬ سزارین فوری٬ خون‌ریزی بعد زایمان و نارسایی‌های خطرناک نیز در زنان بارداری که اضافه وزن دارند بیشتر می‌شود.

زنانی که اضافه وزن دارند٬ احتمالا نوزادان درشت‌تری به دنیا می‌آورند که در آینده ممکن است در معرض خطر چاقی و مشکلات سلامت باشند.

منبع: http://www.isna.ir/news/96050201447

<